DH R.10, Benimodo 4'5 - 3'5 Alzira (Crònica per Runner-chess)

Impuntual inici de la 10a ronda entre Benimodo-Alzira. Després de 12 m d'espera cortés rellotges en  marxa i inici del matx a les 17:21 per un tema de logística de l'equip visitant. Un poc més i l'arbitre itinerant arriba abans de l'inici del matx. 
Tarda de bons escacs a la terra del quequi on l'Alzira ja condenat al descens es presentà amb tot l'arsenal fins el tauler 1-5, amb Rafa Roca en el paper d'observador i cronista, i amb el reforç de la veterania al 8é tauler amb S. Blasco.

L'equip local amb la important  baixa  del MF Josep Garcia afrontava un encontre vital per a mantindre algunes  opcions de calculadora. 

Amb les ali.lineacions de l'acta  i mitjanes d'ELO ningun dels jugadors presents ni del públic que ens visità" podiem  pensar "a priori" en que serien cuers de la categoria de DH 2018.
Desenvolupament de les partides:

- Tauler 7è taules amb posició activa del blanc que amb problemes de salut va preferir amarrar 1/2 punt.


- Tauler 6è taules després d'una obertura francesa on els dos jugadors anarem amb molta cura i signaren la pau després d'una triple repetició


- Tauler 4t taules després d'una insípida linia del dragó on el blanc no aprofita la debilitat de "d6" i liquida massa ràpid la posició.


- Tauler 3er victòria del blanc que va fer valer la maestria front a unes negres que no encertaren en un pla coordinat.


- Tauler 2n victòria del GM amb negres després d'una estòica defensa on de segur el mòdul obtindria ventaja blanca, però clar som humans --per sort--.


- Tauler 5è una  Sveinikov que acavà també en taules  on el blanc juga fora de llibre i haurà de reinventar la posició fent un 0-0-0 . Una partida on quedava tot per decidir però els jugadors optaren per no obrir el joc i signar taules


- Tauler 1er la tàctica en el zeniot va somriure a les negres i s'anotaren el punt. Admirable espirit dels dos jugadors cercant com guanyar en cada moment clau que contrastava en els taulers 4-7 que  anavem signant tauletes.


- Tauler 8è les negres i les blanques tingueren diferents moments per a recol.lectar el punt en una defensa francesa on no encertaven. Després de molts nervis la segona oferta de taules del negre (amb win position) va ser acceptada i quedava finalitzat el matx amb 1/2 punt que obri la finestra de l'esperança i la calculadora a l'equip local.


Després de la ronda els dos equips soparen al Bar Musical però eixa és ja altra crònica.


Recordeu:


La pròxima ronda a Sagunt el 14 d'abril dia de la República Espanyola.(fotos cortesía de Rafa Roca)


No hay comentarios

Con la tecnología de Blogger.