DH R.5, Benimodo 5/2 - 11/2 Raspeig (Crònica per Runner-Chess i 1 partida comentada)

Cinquena ronda d'un per equips on els equips destinats a trencar l'status quo van jugant les seves cartes ronda a ronda, no recordava un per equips tan emocionant des de aquelles històriques rivalitats Ateneo-Alzira de l' #Erasensemòdul.  L'encontre Benimodo-Raspeig el vaig veure així:.Tauler 1: 

El GM aconsegueix complicar el mig joc i anota un punt sols renyit en l'obertura.

Tauler 2: 

Davorin amb negres repeteix esquema i aconsegueix neutralitzar la ventaja d'espai al flanc de rei del Blanc. Pregunta: mestre Davorin please explique als mortals la maniobra Da5-Db4-Da3 ;-)

Tauler 3:

Kovacevic fidel al seu repertori no aconsegueix sorprendre al seu rival i la partida caminà cap a les taules en l'obertura. Jo esperava més lluita en aquesta partida. Tauler 4:

Amb joc robust el del Raspeig suma una nova victòria. Les negres no aconseguiren resoldre el problema d'obertura i el domini de  la columna C va pesar a favor del Blanc que demostrà molt bona tècnica.

Tauler 5:

Les blanques perden 4 ocasions de rematar. La victòria final ja no serviria per a remontar el matx. Una Alapin amb peó aïllat on la balança va estar decidida amunt i a ball al zeniot del negre. Molts nervis acumulats passaren factura als rankins 5é.Tauler 6:

Una partida per a afegir al llibre teòric de la francesa Tarrasch. Després d'una pèrdua de temps amb h3 el blanc queda inferior estratègicament. Les negres es precipiten intentant per ràpits recursos tàctics rematar. Al final taules per escacs continuú en una posició digna de llibre.

Tauler 7:

El negre proposa un esquema sicilià molt dolent que el blanc aprofita però concedint un apur de temps en plena obertura. Al final el blanc en ple zeniot força en pro de l'equip i el negre acaba puntuant.  Els anàlisis postmortem el millor de la partida. 


Tauler 8:

El jugador del Benimodo no arriba a concentrar-se i no ens va poder donar una alegria en eixes posicions incipients què tan li agraden. Defensa òptima del blanc en l'obertura escapant i guanyant un finalet d'eixos que tenen trucs per als dos bàndols.Finalment justa victòria del Raspeig i  derrota amb sabor a cítric  del Benimodo. 
Pròxima ronda sisena sort i  #aelloNo hay comentarios

Con la tecnología de Blogger.