Reunión de presidentes. El AF Alfonso Martínez (Alberic) detalla los puntos de su intervención.

València, La Petxina, 21 de gener de 2017.
12h Reunió FACV amb presidents i representants de clubs.

Supose que la FACV publicarà el power point que ens vans posar.
Jo vaig a posar ací els 4 temes dels quals vaig parlar a la reunió, per a informació de tots els que no estiguéreu, i per documentar o matisar algunes de les coses que es digueren:
1- L’idioma únic de la FACV.

Abans de mi havia parlat Carles Mengual per a demanar que la web de la FACV estiguera en Valencià. La resposta que li van donar és que això faria costar el doble la web i que, per exemple, ningú voldria pujar les quotes 10€ per cap. (Bona solució, alarmen a la gent d’una possible pujada quotes i així tots en contra).

Bé, quan vaig començar a parlar li vaig recordar al senyor president que té a les oficines de la FACV dos escrits meus, registre d’entrada número 1 de 2017, des del dia 4 de gener. Ja que no he rebut resposta en 15 dies ho he de preguntar davant del públic.

En primer lloc, no cal ser informàtic ni economista per a saber que traduir una web no fa que el seu cost siga el doble. Només cal duplicar l’espai web, però el disseny, allotjament, etc ja el tenim. El cost de traducció és molt reduït i, com vaig dir, ens serviria si la FACV quan contracta un administratiu, pensara en buscar un amb coneixements de valencià (si en tenen 2, no és molt demanar que al menys un sàpiga escriure valencià. Per cert, errades fem tots, també en castellà).

Altra opció, més barata encara, és oferir a la Universitat pràctiques en empresa, però demanar un perfil amb coneixements de valencià (que tampoc és res estrany). Açò no és gens complicat, si no ho sabeu, a la FACV ja hem tingut gent de pràctiques de la Universitat, per tant, el pas ja està donat.

A més, tots els anys la Conselleria oferix subvencions a la promoció i difusió del valencià (Convocatòria 2016) per la qual cosa, encara que siga més treball i un poc més d’inversió, després fins i tot es pot recuperar. Mireu sinó el Levante EMV, amb una web plena d’errades s’ha embutxacat més de 95.000 €.

El senyor president va dir que no havien eixit les subvencions, fals: ixen tots els anys, altra cosa és que es demanen uns requisits que la FACV no complix. També va dir que un anys els donaren 200 o 300€ i que això era poc. Doncs ja és més del que reben ara, però tal volta si es feren més coses en valencià la subvenció seria major. Jo he donat 3 possibles solucions...

2- Informació Assemblea: només el que obligue la llei.

A la reunió vaig dur imprès el pressupost 2017: era il·legible. L’han publicat en un pdf que en imprimir-lo no es llig res. Clar, si ampliem a la pantalla del PC es veu, però això dificulta molt la seua lectura. I no tot el món té eixes habilitats informàtiques.Al meu escrit vaig demanar que es publicara també el pressupost 2016 (per comparar) i el balanç o, en el seu defecte, el grau de compliment del pressupost 2016. Jo ja sé que per llei no estan obligats a fer-ho, per això ho demane, per transparència. Si la llei els obligara no ho hauríem de demanar i ho hauríem de denunciar, no cregueu?

La meua intenció sols era poder comparar si el pressupost és més, menys, millor ací o pitjor allí. I que puc buscar-lo a la web o consultar l’auditoria de tal any també ho sé, però clar, hem de buscar a la web i a ells sols els costaria afegir un link per evitar-nos a tots estar hores buscant.

Però bé, la transparència és com el valor: "se le supone".


3- Interclubs: cada volta menys clubs, però més equips.

Açò és una cosa que van comentar i després me negaren. Només cal que mireu els grups de l’interclubs: Cada volta hi ha menys clubs nous, en desapareixen alguns i, com a molt, el que estem fomentant és que se fusionen clubs per estalviar-se diners. Per què? Ho explique:

A hores d’ara paguem 250€ per club i podem inscriure tants equips com ens vinga bé. Açò es traduïx en que paga el mateix un equip de 4 jugadors en 2a provincial que un club amb 5 equips de diferents categories, per la qual cosa ix més barat ajuntar-me al poble del costat: apuntem un sol club i dos equips (ens estalviem 250€ i ens fem un bon soparot; si ho fem 3 clubs, millor).

La nostra proposta és que es pague per equip inscrit i no per club. Entenem la postura dels clubs amb molts equips que, clar, paguen també la llicència de molts jugadors i aporten més a la FACV, però hem de pensar que cada equip inscrit li genera a la FACV més treball, configurar grups, vigilar normativa per alineacions, etc. A més, tots eixos jugadors després tindran les seues corresponents partides individuals, tindran els seus tornejos, etc.

L’argument del president va ser que paguem per rebre informació i que tots els clubs reben la mateixa. Senyor president, el pròxim any no m’envien res i no cal que li paguem 250€??? A més, el temps que els seus treballadors li dediquen a cada club és el mateix??? Crec que les dues respostes són no.

En tot cas, és un tema que es podria debatre i arribar a un acord, però açò al senyor president no li agradà i me contestà de mala manera que jo açò ja ho vaig presentar fa 4 anys. En privat li vaig recordar, i me reconegué, que això és fals perquè jo fa 4 anys no vaig vindre a aquesta reunió, ho va presentar una altra persona del meu club.
Insistisc: és un tema per a debatre.


4- Arbitratge transparent (perquè algunes coses no les vegem...).

Ací és cert que la meua queixa és personal, però el tema arbitral afecta a tots els jugadors i clubs. A més, jo formava part de l’àrea arbitral per designació del senyor Cuevas i em va "destituir" el senyor González per telèfon i sense més explicacions. Per tant el tema no és tan privat.

El cas és que vaig fer un recordatori per a qui no ho sap: l’àrea és reactivà en 2011 en una reunió a Alzira en la qual estàvem 7 persones (Francisco Cuevas, Emilio González, Ana Pastor, Jose Miguel Pérez, Ramón García, Juan José Valentín i jo, Alfonso Martínez).

Allí vam quedar que per designació del President de la FACV, Emilio seria l’encarregat de l’àrea arbitral, assessorat per la resta dels assistents, quedant jo com a secretari (ja que com faig moltes voltes duia el portàtil i vaig fer l’acta d’aquella reunió).

Bé, per uns motius o altres, que no venen al cas i tampoc són culpa de ningú, van haver diverses baixes en el grup i a última hora sols quedàvem Emilio i jo. Com jo vaig ser destituït fa més de 2 anys (finals de 2014), doncs ara està ell sol. Jo no critique la seua tasca ni les seues qualitats, el que vaig dir a la reunió és que quan un organisme està integrat per una sola persona, perd la capacitat crítica perquè sols té un punt de vista. Des del meu cessament, no s’ha fet cap altra reunió d’àrbitres (es va fer un seminari sobre l’ús del programa Vega, que ara ningú utilitza...).


Temps enrere algú em va dir que Emilio havia incorporat 2 persones... vaig parlar en una d’elles per casualitat i me va dir que no sabia res. A la web mai s’ha publicat cap nomenament ni cap integrant nou a l’àrea. A més, resulta curiós que no es tinga en compte a cap dels àrbitres titulats i amb experiència que tenim a la FACV.

També vaig mostrar el meu malestar perquè els àrbitres cobrem el mateix des de fa molts anys (crec que des de 2002 no es revisen les tarifes però sí les quotes). A més cada volta els àrbitres tenim més responsabilitats: dur inscripcions, pujar-les a la web, revisar dades, que estiguen correctes les categories, que els premis es donen bé... tot això sense comptar el que és arbitrar en sí: fer rondes, vigilar partides, atendre reclamacions... i moltes voltes (sempre) posant ordinador, impressora i internet.

A això li vaig sumar que jo no recorde cap curs de la FACV per a preparar exàmens d’AN ni AF. Sí que és cert que s’han fet alguns seminaris puntuals, però no eixim ni a un per any. Crec que és la FACV qui hauria de tenir un pla de formació continu, no els àrbitres qui demanem a la FACV que faça seminaris (per no entrar en que algun seminari no va servir per a res).

Jo ací el que demane és un poc més de respecte per part de tots. Que als àrbitres ens costa molts diners la llicència (en el meu cas 130€ a l’any) per a que després me vinguen demanant que arbitre gratis un torneig... o que hi haja companys que ho fan a canvi d’una "norma" (a tots ens ha passat) o que veges com arbitra gent que no té llicència en vigor, o no ha aprovat el curs, o hi haja qui arbitra més de 10 tornejos a l’any encara que en tots faça alguna barbaritat... i jo en 2016 no vaig arbitrar res, de fet estava designat per a impartir un curs que es va canviar de data i encara estic esperant que el senyor responsable de l’àrea me diga quan es fa i que ha decidit que ho facen altres persones.

Això és la transparència, que fa 4 mesos del curs i encara no he vist una explicació.

PD: disculpeu que haja sigut tan llarg, però volia explicar-ho tot i segur que coses me n’he deixat. Si algú té algun dubte i vol que li detalle més clarament alguna de les coses que he comentat, estic obert a parlar, les meues propostes no són innegociables ni espere que siguen del gust de tots. La intenció és proposar i entre tots trobar els punts en comú.


-

8 comentarios:

 1. Del valenciano además hay un programa gratuito q se llama salt y se puede descargar de la web Generalitat.

  ResponderEliminar
 2. Y otro tema, nadie comento en fomentar individuales? Suprimir categorías en sedes y mezclar categorías es adulterar competición. Aún estoy esperando q me contesten mi reclamación. En Xeraco se suspendió el absoluto y d milagro se jugó preferente. Conmigo q no cuenten para el año q viene. Y lo mínimo q podría hacer la federación es contestar las reclamaciones.

  ResponderEliminar
 3. Bravo Alfonso.

  Un saludo,

  Juan Antonio Cebrián Flores

  ResponderEliminar
 4. SALT és el que utilitza Levante EMV i no els va molt bé.
  Jo recomane Apertium, fet a la Universitat d'Alacant.

  ResponderEliminar
 5. Molt clar. Estic estranyat de que no donen cap solució a tots aquestos temes. Inmobilisme erràtic sembla. Sembla erràtica la postura del president i resta de responsables: membres dels organs estan per a donar solucions i no tancar-se en banda.
  Paco Adell Corts

  ResponderEliminar

PARA PODER COMENTAR:

Para poder comentar es necesario que aceptes todas las cookies o, como mínimo, las cookies dirigidas. Puedes consultar tu configuración de cookies en el pie de página de esta misma web.

POLÍTICA DE COMENTARIOS:

En Ajedrez Valenciano no se permiten los comentarios anónimos.

Ajedrez Valenciano no se responsabiliza de las opiniones vertidas por los usuarios y se reserva el derecho de aprobar o borrar cualquier mensaje que considere inapropiado. Puede leer nuestra política de privacidad para más información.

No guardamos ninguna información privada con respecto a los comentarios más allá de la necesaria para prestar el servicio y en cualquier caso los comentarios pueden ser borrados por los propios autores en cualquier momento.

Por favor, haz un buen uso de los comentarios.

Con la tecnología de Blogger.