AjedrezValenciano a examen. Entrevista per MI Manuel Fenollar

1. Què és AV? Únicament un blog de notícies locals o pretén ser a més un fòrum de debat? És el blog de Vicent Gómez o el blog dels escaquistes de la Comunitat Valenciana? Per cert, és un blog o una Web?Dalt a l’esquerra de la Web en “Acerca de AjedrezValenciano” qualsevol internauta pot trobar la resposta.
AjedrezValenciano.com es una web lúdica que se nutre de colaboraciones y donde todos ponemos nuestro empeño de forma desinteresada.
El objetivo es dar a conocer el mundo del ajedrez "en" y "de" nuestra tierra y si se tercia, añadir unas pinceladas de humor.”
Afegiria que un dia al webmaster Adolfo Zaragozá se li va ocórrer aprofitar-nos de la tecnologia de blogger per guanyar en prestacions, dinamisme, millor actualització, i va encertar.
La web és un instrument al vostre servei per publicar les vostres coses de forma que oferix un servei públic. 


2. Hi ha algun tipus de normes en què els moderadors es basen per a moderar els comentaris i publicacions? On les podem trobar?

 
Qualsevol internauta les pot trobar dalt, a l’esquerra, en política. Ací tens l’enllaç

 
3. Amb quins recursos humans compta AV i quines funcions tenen? Quants moderadors hi ha en AV?

 
Tenim una persona digam que responsable de facebook però funciona de forma independent, i una mena de, digam, sis consellers per parlar qualsevol tema que es considere important. En la part de "quienes somos" potser està actualitzat.
Els comentaris principalment els modere jo amb unes normes estrictes. Obviament moderar no és fácil ni sóc un mestre. 
Què vols fer tú? Quanta més gent col·labore millor! Alguna suggerència?

Els dos webmansters d'AV coincidiren al recent Open de Sueca
 

 
4. Es permeten publicacions i/o comentaris en valencià?
Doncs clar, vaja pregunta. Hi ha publicacions i comentaris en valencià i ens agradaria tindre més però depén de vosaltres enviar-los.

 
5. T`has preguntat per què la gent no comenta/publica en la web?
Si i no. Crec que qualsevol es para quan s'ha de registrar, per exemple jo mateix en altres webs. No és tan important el que he de dir com les ganes de registrar-me. 
Altres només volen fer crítiques anònimes a algú, persona, club o torneig que li cau mal, per això de vegades s'obri a anònims perque moltes vegades aporten coses interessants però llavors SEMPRE en algun moment degenera i comencen les barbaritats. També hi ha  persones que no comenten o escriuen per por als comentaris, per això este tema està cada vegada més restingit i només tranquil quan els anònims estan desactivats.

 
6. Com pots saber si t’han contestat a un comentari?
Hi ha diverses formes de saber si algú ha contestat en un comentari:
a) - En la columna de la dreta hi ha una pestanya que fica “COMENTARIS". Ahí es poden trobar els últims 5 comentaris a tots els articles de AV.
b) - Pots suscriure't al feed de comentaris i llegir en el teu lector de RSS o al correu electrònic tots els comentaris que es fan a AV eixe día.
c) - Quan vas a comentar, si estàs registrat a qualsevol dels serveis que hem activat: compte de Google, de LiveJournal, de Wordpress, TypePad, AIM u OpenID; tens la possibilitat de polsar en AVISARME i rebràs un correu electrònic quan algú conteste.

 

 
7. Alguns opinen que la Web és avorrida, pesada, monòtona i el sistema de publicacions molt poc interactiu, molt tosc i molt lent. T’has proposat alguna idea per a millorar les publicacions i els comentaris?
Si i no. Crec que és millor gastar les nostres energies en publicar tot el que arriba, mantindre actualitzat el calendari, seguir els tornejos, actualitzar els resultats el cap de setmana durant l'interclubs, i altres coses que considerem més importants que els comentaris. El que m'he plantejat és tancar perquè és massa feina. 

 

8. Alguns jugadors es queixen que quan guanyen un torneig es publica poc i malament i quan guanyen uns altres es publica en gran. Per què aquesta diferència?

 
Això és molt típic i sempre aparentarà eixa diferència. Pero és molt fácil d’explicar:
a) En AV es publica tot allò que la gent envia, així de simple. Si tu guanyes un torneig i els organitzadors o algú no tenen el detall de fer una nota de premsa doncs no ix; si no ens envien l'enllaç a chess-results doncs no ix; si no ens envien la publicitat, doncs no ix. No és que nosaltres donem més titular a un o altre sino que són els organitzadors els qui envien el que volen. Hi ha tornejos que envien el cartell (ara el 95%), després l’enllaç a chess-results (80%), després unes fotos mentre es juga el torneig, unes fotos en acabar el torneig, partides, cròniques, òbviament tindrà més presència un event que es preocupa de publicitar-se que altre que no.
b) Hi ha col·laboradors desinteressats que ens envien cròniques de tornejos, classificacions, partides comentades, fotos. D'esta forma milloren AV.
c) Hi ha events que contraten publicitat, per tant estan més visibles. Acò s’ha fet necessari quan hi ha 80 events anuals i tots volen estar visibles, apart així ens col·laborem tots.

 
Per últim, el que més ens agradaria és tindre tota la informació del que passa. Però estem demanant que una persona gratuïtament amb uns pocs col·laboradors puga cobrir 80 events anuals. No pareix coherent. 

 
9. Alguns organitzadors es queixen perque des de AV els han negat la publicació del seu torneig. Per quin motiu?
Això és fals. I tampoc crec que siguen “alguns”, si de cas será “un”, farà temps i alguna explicació tindrà pero no recorde el cas.
ANUNCIS: Es publica gratuïtament tot el que són anuncis d’events.
OPINIONS: Tot el que són cròniques, notes excepte que siga alguna cosa que per la difamació que conté no hem volgut problemes legals, açò ha passat dues vegades i hem aconsellat a l’autor que ho publicara en altre mitjà de comunicació per ficar nosaltres l’enllaç. Una tercera vegada un amic meu em va enviar una opinió difamatòria en la qual el podien haver denunciat. Abusant de la confiança vaig publicar sols una part. 
COMENTARIS:
Política de comentarios y anónimos
(Básicamente)
En algunas notícias de la web se admiten comentarios. Por lo general no se admitirán anónimos pero en ocasiones concretas sí.
Los comentarios anónimos son moderados de forma que no se admiten descalificaciones, enfrentamientos personales ni siquiera meras críticas de torneos amparándose en el anonimato.
Los comentarios de usuarios registrados en principio son libres siempre que no sean críticas directas a menores de edad. 
La moderación de comentarios, aunque sea anónimos, puede parecer desigual, parecer injusta o aparentar incurrir en censura, es cierto. Pero es básico para la tranquila convivencia. No somos profesionales de la moderación ni pretendemos serlo.  

 
Ací puc afegir un punt, i és que els comentaris que critiquen AV, encara que siga injustament, sí que els publiquem, per exemple.
Anónimo: El torneo X es una mierda con precios caros y su organizador un chalao (este comentari no ixirá)
Anónimo 2: AjedrezValenciano cabrones que me habeis censurado (este comentari sí ixirà).
Altre exemple podria ser esta entrevista, l'únic que fa és transmetre unes crítiques anònimes i un poc gratuïtes, quasi absurdes i injustificades, però no tenim inconvenient en publicar-la.

 
10. I per a finalitzar, quina opinió tens sobre la gent que es queixa i/o critica?

 
En primer lloc agrair les teues aportacions Manolo, estes persones que dius, no s’han ficat en contacte en nosaltres amb la qual cosa podríem haver contestat sense cap dubte detalladament cas per cas o si de cas millorar algun aspecte
Els que es queixen sobre els comentaris supose que han intentat ficar anònims criticant alguna cosa i els pareix mal que no es publiquen les seues crítiques anònimes. I si no són anònimes a saber qué ficarien.
Els que es queixen de que falten coses, segur que tenen raó, potser encara no han entés que la web és un conglomerat de tot allò que la gent envia, i per tant deurien enviar allò que creuen que falta.
De totes formes insistir en que la web és un instrument al vostre servei per publicar les vostres coses de forma que oferix un servei públic. Crec que has anat a parlar en algunes persones puntuals que segurament estan pensant en una altra cosa i no en una web d’escacs o que es pensen que som una empresa multinacional rebosant de dòlars quan simplement donem un servei de forma gratuïta. A part d’això criticar és l’esport nacional o siga és normal.

 
Per últim vaig a enviar l'entrevista als principals col·laboradors i te fique la seua opinió que pot discrepar de la meua. Llàstima han preferit no opinar...

 
Adolfo Zaragozá:
-          Estic flipant un poc. No sé a què ve ara l'interrogatori de "alguns jugadors diuen”. Moltes webs estan tancant els comentaris per això mateix, ara qui vulga comentar que utilitze les xarxes socials.
-          Lo de que hi haja un banner de Chess24 no vol dir que ara ens paguen una nòmina tots els mesos per a centrar-nos les 24 hores en la web. Però que si volen un servei full time que li done'm el número de compte i firmem un contracte quan vullga.
-          Ara en serio que critiquen de forma constructiva, al final amaguen les critiques darrere d’una persona que es la que s’atreveix a preguntar. Jo sé que AV no és perfecta i dista molt de ser-ho pero fem el que podem amb allò que tenim.
Alfonso Martínez:
-          Redeu quin totxo !!! 

9 comentarios:

 1. Si no estuviera escrito en valenciano subnormalizado, quizás tendría algo de gracia, y si aparte estuviera en español lo entendería todo el mundo

  ResponderEliminar
 2. Moltes gracies, perque esteu fent un fantastic treball, i molt neccesari. Per cert, soc castellano-parlant, pero em pareix tan vomitiu el comentari anterior, que, encara que ho faja amb errades, he fet l´esforç de escriure en valencià. Salut

  ResponderEliminar
 3. Javier C, la teua falta de cultura i educació no és culpa ni de la web ni dels que la visitem. Fes el favor i aprova el títol d'ESO i després parles.

  ResponderEliminar
 4. El comentario cuadra perfectamente en la problemática descrita sobre comentarios. Este entra dentro de lo normal y no es anónimo, más que desafortunado e hiriente pero normal. Desconozco exactamente cual era el motivo del autor de la entrevista, pero veo claro que no era hacer gracia ni que lo entienda todo el mundo.

  ResponderEliminar
 5. Respecto al idioma, otro tema interesante. Cuando se creó la web, que era entonces una web de un club de zona predominantemente valencianoparlante, ya se planteó si valenciano o castellano, entonces se decidió que castellano en lo general porque la idea era llegar a más lectores. Tambien se planteó hacer doble castellano/valenciano pero se desestimó por no duplicar el trabajo y pensamos que pueden convivir normalmente artículos tanto en valenciano como castellano. Entiendo que en donde vivimos es normal la convivencia de ambas lenguas y nadie se rasga las vestiduras por encontrar artículos en uno u otra lengua con total naturalidad. Claro siempre habrá excepciones y todas las opiniones son respetables, pero nuestra línea es esa, con los pros y contras que pueda conllevar.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Vicent, el que dius estaria bé si el tal "Javier C" (que no sé qui és ni ganes tampoc) no havera insultat en el seu comentari.

   Eliminar
 6. "Excel·lent treball el que realitzeu des de Ajedrez Valenciano. Quant al comentari de Javier C, aprendre mai esta de més i respectar un altre idioma, encara que no siga el teu és senyal de bona educació, cosa que et falta.

  ResponderEliminar
 7. "Excel·lent treball el que realitzeu des de Ajedrez Valenciano. Quant al comentari de Javier C, aprendre mai esta de més i respectar un altre idioma, encara que no siga el teu és senyal de bona educació, cosa que et falta.

  ResponderEliminar
 8. Insultar gratuïtament i a més fer-ho sense dir qui eres ja diu quina és la teva capacitat, cultura i el poc trellat que tens. Personalment penso que està mal que la facv, per exemple, no tinga també el seu contingut en valencià, però mai insultaria a ningú pel fet d'escriure en la llengua que no utilitzaven els meus avantpassats, és a dir el castellà. Totes les llengües són útils i importants, i la nostra especialment. Espere que digues qui eres, per a que els demés puguen valorar els teus comentaris com cal...
  Enric Costa i Costa.

  ResponderEliminar

PARA PODER COMENTAR:

Para poder comentar es necesario que aceptes todas las cookies o, como mínimo, las cookies dirigidas. Puedes consultar tu configuración de cookies en el pie de página de esta misma web.

POLÍTICA DE COMENTARIOS:

En Ajedrez Valenciano no se permiten los comentarios anónimos.

Ajedrez Valenciano no se responsabiliza de las opiniones vertidas por los usuarios y se reserva el derecho de aprobar o borrar cualquier mensaje que considere inapropiado. Puede leer nuestra política de privacidad para más información.

No guardamos ninguna información privada con respecto a los comentarios más allá de la necesaria para prestar el servicio y en cualquier caso los comentarios pueden ser borrados por los propios autores en cualquier momento.

Por favor, haz un buen uso de los comentarios.

Con la tecnología de Blogger.