Conferencia de Leontxo García en Oliva, "Els escacs com a projecte d´innovació"

Inoblidable la jornada viscuda dijous.
 

Primer ens van sorprendre molt gratament els projectes que s’estan portant a terme al col•legi Santa Anna, segons anaven realitzant la seua exposició ens anàvem meravellant i emocionat al veure com apliquen l’escacs a la pedagogia, al veure com interactuen els alumnes amb els temes relacionats amb l’escacs, el divertit i pedagògic que pot ser el nostre esport.

Desprès va arribar la cirereta del pastís, el mateix Leontxo García Olasagasti, amb la seua càlida veu, la seua oratòria, la passió amb la que realitza les seues exposicions i el més important: el que exposa, fruit d’una llarga trajectòria d’investigacions, coneixent amb profunditat els temes que tracta. Tots els membres del club vam eixir amb un somriure imborrable en les nostres cares, amb goig de veure que els docents estaven convençuts i realment interessats tant en el que s’està realitzant en el CEIP Santa Anna com amb el que va exposar Leontxo.
Els components del club volem agrair de nou a Carles Mengual, president del nostre club i a Manolo Fenollar, el principal referent de la nostra associació. Una vegada més, heu tornat a deixar els vostres quefers diaris per a dedicar-vos totalment a l’esdeveniment. 


Gràcies també al CEIP Santa Anna per contar amb nosaltres, en especial a Empar Sastre i Toni Bertomeu. ¡Quina gran labor esteu fent!  Sou els promotors de la revolució del CEIP Santa Anna i de la jornada d’ahir. Per descomptat, volem agrair a Leontxo García la seua incansable labor de divulgació de l’escacs. 
Per últim, comentar que uns quants membres del club vam tenir la sort d’anar a sopar amb Toni i Leontxo, va ser curiós que ningú va fer fotos, tots volíem gaudir de la persona i no del personatge. Leontxo té alguna cosa que el fa diferent a la resta, té un carisma especial, la seua temprança, la seua saviesa conseqüència d’una amplia experiència, viatges, vivències... És d’aquestes persones que pots estar parlant amb ella durant hores, amb ell prefereixes escoltar a parlar, tan proper, tan amable.... Serà un plaer tornar a compartir una velada amb tú, esperem tornar-te a veure per Oliva.

 

La conferència tratarà la tasca desenvolupada pel CEIP Santa Anna d’Oliva, que ha aconseguit incloure els escacs com a fil conductor a l’eduació dels alumnes del centre en una iniciativa novedosa i que ha rebut una gran acollida per pares i alumnes.

A banda de diverses explicacions del projecte que s’està desenvolupant per part dels distints ponents, participarà el conegut periodista Leontxo García, que ens parlarà dels beneficis dels escacs per als xiquets i la importància que té per a l’aprenentatge d’aquests en el seu dia a dia alhora que es diverteixen. La resta de participants a la conferència seran Antoni Pérez, Director del CEFIRE de Xàtiva, Carles Mengual, President del Club d’Escacs Oliva, Empar Sastre, Directora del CEIP Santa Anna, i Antonio Bertomeu, mestre d’EF del CEIP Santa Anna.


1 comentario:

  1. Serà al centre Polivalent d'Oliva que està al final del passeig si vens de València. A les 17:30h començarà la presentació i exposició del Projecte d'Imnovació Educativa que està duent endavant el CEIP Santa Anna "Escacs: Apendre de la forma més natural possible, apendre jugant" i a continuació la conferència del gran Leontxo amb tota la seua experiència. Si eres mestre o profesor/a i t'inscrius en la web del CEFIRE de Xàtiva, et donaràn un certificat.
    Vos esperem a tots: monitors, aficionats, mestres, pares...

    ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Con la tecnología de Blogger.