R.9 D.HONOR Benimodo 3'5 - 4'5 Enric Valor (crònica, fotos i 2 partides)


Hola de nou a tots!!!Avui és dia de felicitacions, primer al dia de la dona treballadora, i al Benimaclet,crec que no sóc l’unic que pensava que qui guanyarà el matx d'ahir tenia mig campionat ja!!!


TERCERA DERROTA consecutiva…M’agradaria començar la crònica d’esta setmana amb un altre titular,però la realitat ,a pesar nostre, és eixa nova derrota.No sé si l’equip de l’Enric Valor pensarà el mateix que jo.El resultat és el que és,però la sensació de l’encontre pareixia que anàvem a puntuar.A diferència de la setmana passada front els amics del Circulo (on podíem haver empatat el matx,mai guanyar-lo) aquesta jornada veiem que ens podíem endur el matx…

Sols queda felicitar al rival per la victòria i campionat de l'any passat, i enguany per un altre objectiu com ha sigut la permanència en Divisió d’Honor, ENHORABONA!!!!


L’encontre per al president i per a mi començà abans ( a les 16.30) amb la col·locació de les taules, cadires, taulers,peces, rellotges, planelles,l’acta,les botelles d’aigua (tot un clàssic ;-) )

Començàrem com a les places de bous a les 17 en punt amb els següents resultats:García, Jhoel                      ( 1-0 )        Campos Gambuti, Luís María

Kovacevic, Slodoban          taules        Clement Gómez, José Antonio

Peña Riascos, Alexander   ( 0-1 )         Arias Igual, Alejandro

Valentín Pascual, César      taules        Cantero Navarro, Antonio

García Sancho, Josep        ( 0-1 )         Galiana Fernández, Adrián

Rocher Muñoz, Jordi           taules        García Ramos, Marcos
Apolo Sánchez, Manuel      ( 1-0 )         Mirete Bernabé, Marco Antonio
Tormos Beltrán, Xavier       ( 0-1 )         Mataix Arbona, César


Faré un breu resum de les partides en l’ordre en finalitzar:

TAULER 6

Rocher Muñoz, Jordi    taules   García Ramos,Marcos

Jordi amb negres jugà una defensa Caro-Kann.Després d’un intercanvi de peces,la posició pareix estar igualada i les negres proposen taules que són acceptades,per un dels pocs invictes de la categoria amb 5,5 punts de 6 encontres( si no estic equivocat)

TAULER 2

Kovacevic, Slodoban  taules  Clement Gómez, José Antonio

Kova ja és un clàssic a aquesta matèria de les taules amb negres.Quan fan una vintena de  moviments i obté una posició no clara (sempre pot haver allò de cert avantatge del blanc segons les màquines...però  juguem  persones no màquines que no li s’oblide a ningú)
Després de consultar-ho al capità i vore el transcurs de les altres partides són acceptades.

TAULER 5

Garcia Sancho, Josep  ( 0-1)  Galiana Fernández, Adrián

Serà bonic açò? Em recorda quan jo començava a l’edat d’ells a jugar amb l’Alzira amb els millors, i ara ja no es veu. Com a crítica constructiva, quins equips a Divisió d'Honor tenen a les seues files de 5é o 6é tauler a uns cracks com estos dos?
S'arribà a un final de torres, dames i 6 peons per cap. Josep demanà taules, que no són acceptades. Potser foren taules, però Adriàn va jugar guanyant espais amb la seua dama i va conseguir un final guanyador de torres amb peons de més.

TAULER 8

Tormos Beltrán, Xavier   ( 0-1 )  Mataix Arbona, César

Xavi amb negres jugà una holandesa.En un moment de la partida es canvien dos cavalls a e5 i l'ultima captura errònea del negre és de peó i no d’ alfil que era millor i pareixia donar la igualtat al tauler. La curiositat de la partida: abans de menjar erròneament amb el peó i deixar-se entrat en d8 amb la pèrdua de la partida, Xavi em comenta que no veia mal el matx i la seua partid...,als 5 minuts pegue una miradeta i estava perdut…

No m’ho podia creure 1-3 al marcador, així i tot el matx estava en joc.Al primer tauler li demanen taules a Jhoel,que no accepta veient els resultats i els apurs de Luis Maria a una posició, potser un poc desfavorable. Al tercer tauler Alex pareixia tindre la partida controlada amb superioritat al franc de dama de tres peons contra un. Al quart tauler pareixien taules, una posició tancada per complet, i finalment, al sèptim tauler atacant amb peó de més al nostre favor…

TAULER 7

Apolo Sánchez, Manuel  ( 1-0 )  Mirete Bernabé, Marco Antonio

Manolo amb blanques jugà la seua posició on ell juga còmode. No sé si el negre tenia alguna cosa més..al final s,arribà a una posició on les blanques tenien peó de més i un atac amb alfils i dama sobre l'enroc negre que feu sumar el 2 - 3 a l'encontre.
TAULER 4

Valentín Pascual, César  taules  Cantero Navarro,Antonio

La meua partida poc a dir. Una variant de la francesa on les blanques em van sorprendre amb un desconegut per a  mi h4 i les negres van optar per tancar  la posició al franc de dama i defensar les entrades pel de rei,això sí, amb les jugades correctes. Vaig demanar taules veient la posició i el matx, no van ser acceptades, i posteriorment als apurs les vaig acceptar.TAULER 1

García, Jhoel     ( 1-0 )  Campos Gambuti, Luís María

Felicitar a Jhoel per la victòria (havia perdut 2 partides guanyades) davant el millor primer tauler de la categoria invicte fins aquesta partida.
Luis Maria acceptà el gambito de dama en c4, i és en eixa casella on més avant perdria un peó que pesaria a un final de torre, cavall, alfil i quatre peons, contra tres, i posteriorment dos, amb pèrdua de peça inclosa ja als apurs de les negres.
Aquesta victòria també té el valor afegit d’haver rebutjat unes taules a una posició no tan clara.


TAULER 3

Peña Riascos, Alexander  ( 0-1 )  Arias Igual, Alejandro

Alex amb blanques jugà de nou front una siciliana, però està vegada s’enrocà curt. Al franc de dama tenia superioritat amb 3 peons per 1 de les negres. Amb parella d'alfils, cavall i dos torres, per dos cavalls ,alfil i dos torres de les negres i cinc peons cadascú Alex pareixia agafar avantatge amb un Ca5... No el jugà,canvià un alfil per un cavall a c4 i posteriorment es deixà una entrega de peça en c3 que el deixà en desavantatge.El posterior final de torre i alfil i tres peons,  front torre cavall i 4 peons de les negres fou decisiu per a la partida i el matx.Una llàstima, però per traure alguna cosa positiva: anem a jugar aquestes dos finals que ens queden (això si, ja no ens podem permetre altra derrota) e intentar que l’ última ronda siga la decisiva per saber els equips de descens. Ànim als jugadors, crec que és possible i anem a intentar-ho fins al final…
La primera final la setmana que ve front La Vila!!!
Un abraç i fins la pròxima. 


3 comentarios:

 1. Cesar Valentin, de lo milloret que hi ha, humanament parlant, en este món dels escacs.

  ResponderEliminar
 2. El Enric Valor se mete cuarto, lleva una buena remontada.
  Benimodo tiene que ganar a La Vila el sábado, y si eso lo consigue, a luchar la última.
  César for president

  ResponderEliminar
 3. Josep y Adrián, junto Jose Manuel, Héctor, Pau y otros q me dejo, cracks de una buena generación que agradezco conocer.

  ResponderEliminar

Con la tecnología de Blogger.