R.11 D.HONOR, Benimodo 4 - 4 EVA Manises (fotos, crònica per Paco Adell i 2 partides)

Garcia,Jhoel (1/2 : 1/2 ) Montoliu Cervero,Francisco
Kovacevic,Slobodan (0 : 1 ) Silva Rodriguez,Fernando
Pena Riascos,Alexander (1 : 0 ) Fernandez Gil,Marco Antonio
Adell Corts,Francisco (1 : 0 ) Nieves Cabanes,Javier
Garcia Sancho,Josep (1/2 : 1/2 ) Nieves Cabanes,Jose Manuel
Rocher Munoz,Jordi (0 : 1 ) Salvador Lopez,Daniel
Apolo Sanchez,Manuel (1 : 0 ) Aparisi Arnandis,Bernardo
Tormos Beltran,Xavier (0 : 1 ) Corrales Ucles,Eduardo


Agradecimientos: Queremos agradecer el interés y la colaboración del C.E. Benimodo en este especial interclubs de 2015, especialmente a Xavier Tormos y César Valentín, que desde el primer momento y hasta el final han sido constantes y diligentes en proporcionarnos la información cada semana.   Crònica per Fco. Adell Corts
"Un descens en sabor a Escacs"El desenllaç final de la Divisió Donor de la darrera ronda ens deixa un sabor a escacs, un bon sabor a escacs com rei dels esports. No cal dir que lògicament ens havera agradat salvar la categoria però no ha pogut ser. Així va anar la ronda:11h. Avançadilla del capità Xavi Tormos cap a Vila-real amb per ajudar a retransmitir l'encontre. Llàstima que per un problema tècnic no lluira la retransmissió. Consell: renovar-se o morir: sí al Wifi, no al cable..

14h30m. Peregrinació dels titulats des de València, sense caloret però amb molta energy.

15h20 Sortida amb la "bala roja" des de la Ribera amb la baixa del crak César Valentín.16h35m reunió d'equip i inspecció de la Sala de joc. Moments grats per a saludar a bons amics. Sols per aquest fet ja compensava una peregrinatció amb plutja i en dies de pont.Inici de la ronda _quasi puntual. Discurs prèvi d'autoritats i dels organitzadors (Una mica nerviosos per la importància i responsabilitat. Una faenada tot el desplegament de mitjans i tasques de material, gran equip huma mixte per a duro a terme)Les partides breument (disculpeu si no compartim la mateixa opinió)

Taula 1: Resultat de taules per repetició de posició per reclamació del jugador de negres. El blanc tenia aspiracions però centrat en sumar segons valiosos repetí involuntàriament. Un punt repartit fruit de l'azar. Taula 2: El mestre Kova es passa de joc dinàmic i perd el fil de la partida amb una maniobra de cavall al flanc de rei. Un punt per al blanc que després d'una obertura poc ambiciosa (pla amb Ad2 sembla pasiu) va saber aprofitar l'errada de valoració del negre.

Taula 3: Semblava que un peó passat en sexta a c3 del negre compensava els peons passat del blanc encara a a2 i b3. Però els apurs passen factura al negre que no defensa en èxit el seu peó. "c3" cau i la resta de partida és una lliçó de tècnica del mestre Penya.

Tauler 4: Una defensa francesa on les blanques quedaran endarrerides en desenvolupament. El negre aprofita per a jugar actiu i després de entregar un peó posicional en e6 aconsegueixen l'objectiu de canviar els alfils blanc en garanties. Les blanques entren en un final complicat on queda per al mòdul descobrir les maniobres apropiades per a resituar les seves peçes (Af4 i no Ae3 / Cg3i no Cd2) Les negres amb una maniobra activa de Torres fan valdre la debilitat del rei negre.

Tauler 5: Darrera partida en finalitzar. Dos joves de les canteres tingueren el paper de protagonistes i demostraren un esportiu saber estar en el tauler. Interessant final de Torres que el negre defensà en Zeniot. El renou de la sala va ser el protagonista en la recta final de les partides: varies intervencios arbitrals per a ficar ordre però el silenci no arribava. Quan no eren uns fent-se la foto eren altres analitzant. 


Tauler 6: Les negres no encertaren en defensar l'entrada en octava del blanc que castigava la pasiva situació de les peces negres en la primera fila.

Tauler 7: Partida oberta de principi a fi on hi ha que destacar la catarata d'amenaçes que el blanc va saber crear a partir d'una posició igualada d'obertura. No puc passar sense dir que veure de nou jugar a Manuel Apolo ens ha resultat gratificant a tot l'equip. I, ja ficats un besset per a Susana que ens el cuida entre setmana ;-)

Tauler 8: El capi va fer honor al refrà " no se puede estar en misa y rep...". El cansansi passa factura i en una posició poc compromesa el blanc aprofita ve l'errada del negre que deixa ocupar l'octava fila amb conseqüències dramàtiquesI, així va estar la ronda. Finalment 4-4. Resultant insuficient per a mantindre la categoria. Ja sols queda felicitar: als rivals, als Club Campions de les diferents categories, al mestres per jugar combativament, als presis del clubs per la tasca que fan altruistament.

Gràcies a tots i totes les participants per donar-li sabor als escacs.Una foto per al record. 2 comentarios:

 1. Bon dia xiqets/etes!! No cal dir q'este club d comentaristes bons anem sobrats...d bona gent,tambe!! ;) No mes cal felicitar al Campio i especialment al ATENEO..ells mes q ningu saben x ahon em passat els dos eqips esta ultima ronda....nervis,tensio,mes nervits....uuuufffff!!(com diu el d T5' me gustan las motoooooos)
  Al SR Paco Adell dirli q'ha segut un plaer retrovarme amb ell,aixo si un poc mes arrugaets(sobre tot jo!!),x extenssio al "vells" coneguts,Cesar,Jordi,Xavi,Pepe,Maite,Juanvi,etc,lo mateix!!.Als nous companys,Jhoel,Kova,Peña i Josep(el "benja"del grup) dirlos q m'an sorpres positivament tant en el joc comha calitat humana!!.Enguany x temes laborals nos falla Rafa Tormos...una llastima!!
  Al any q be mes i mijor!!...d totes formes vaig a deixarme les "fritangues"x si acas? :) ;)
  Saluts x tots!!

  ResponderEliminar
 2. Un plaer jugar i lluitar en tú Manel, bona Sort, un abraç al meu Josep, jeje

  ResponderEliminar

Con la tecnología de Blogger.