Ha fallecido José Nicolás (D.E.P.). Un escaquista singular (per Salvador Mañez)


Nos acabamos de enterar de la triste noticia del fallecimiento a la edad de 78 años de José Nicolás Almiñana, alma mater del ajedrez en Carcaixent y que tras superar un infarto ha jugado todas las partidas de este interclubs 2015. 

Nuestras condolencias a los compañeros, familiares y amigos.

Descanse en paz. 


Un escaquista singula

No crec que em torne a topar dins el món dels escacs amb una altre Sr. Nicolás. Segurament no serà perquè no hi haja homes de la qualitat que li atribuïsc, sinò pel motiu que ell era un personatge criat en uns usos i costums que estan en franc declivi. Quan anaves a jugar a la Peña Deportiva, sabies que tot estaria en orde, en un pulcre i modest orde; que series rebut amb un somriure i una sacsejada de mans. Sabies que algú hauria anotat les alineacions en una pissarra amb lletra de cal·ligrafia, algú que faria et convidaren a un café amb llet amb què mitigar l’esforç mental quan el dia declinava, o la nit era ja l’ama. Associat a Pepe està el record permanent de les taules del club amb els escacs incrustats, així com, entre d’altres, el de la visita a Carcaixent en Febrer de 1983, ple de fang sec, quan haguí d’enfrontar-me a ell, en l’Interclubs de Primera. Una forta abraçada als companys que més directament l’han perdut.

27 de Març de 2015

Salvador Máñez Aliño

Club d’Escacs Sueca 
2 comentarios:

  1. Nicolás mereix un reconeixement general dels escacs valencians. I al cap deuria d'estar la FACV. Per la seua dedicació i bon fer, per la seua passió pels escacs. Ho deixe per a qui corresponga.

    Gràcies Salvador per les teues paraules...

    ResponderEliminar
  2. Aquí las partidas que jugó:

    http://chess-results.com/tnr157374.aspx?lan=2&art=9&turdet=YES&wi=984&snr=21

    ResponderEliminar

Con la tecnología de Blogger.