R.6 D.HONOR: Benimodo 4-4 Ateneo Marítimo (fotos, crònica per César Valentin i 3 partides) - A petición del maestro Kova hemos corregido la partida de la ronda sexta que estaba mal transcrita -

(Agraiments: C.E.Benimodo, César Valentin, Xavier Tormos, Vicent Campos)


Garcia,Jhoel (0 : 1 ) Garcia Molla,Victor M.
Kovacevic,Slobodan (1 : 0 ) Barbera Estelles,Rosendo
Pena Riascos,Alexander (0 : 1 ) Plaza Pardo,Daniel
Adell Corts,Francisco (1 : 0 ) Campos Aucejo,Vicente
Valentin Pascual,Cesar (1 : 0 ) Monmeneu Chulia,Victor
Garcia Sancho,Josep (1/2 : 1/2 ) Balada Moreno,Jose Luis
Rocher Munoz,Jordi (0 : 1 ) Gonzalez Aguirre,Luis
Apolo Sanchez,Manuel (1/2 : 1/2 ) Ribera Perez,MiguelCrònica per César Valentín


Hola de nou a tots!

Després de la derrota la setmana passada front el colider Mislata, nosaltres ens quedàvem tal com estàvem, és a dir, amb 4 punts a la zona calenta de la classificació.
Aquesta jornada jugàvem com a locals amb els durs de L'Ateneo Marítimo (per cert, hi ha algú que no siga dur? La resposta està a la classificació)
L'encontre es presentava vital per als subcampions (amb 3 punts, una derrota ens allunyaria a 3 d'ells),i molt important per a les nostres aspiracions a la permanència.
Amb tot açò en joc, començàvem a les 17.10,amb els següents resultats:Garcia,Jhoel (0 : 1 ) Garcia Molla,Victor M.
Kovacevic,Slobodan (1 : 0 ) Barbera Estelles,Rosendo
Pena Riascos,Alexander (0 : 1 ) Plaza Pardo,Daniel
Adell Corts,Francisco (1 : 0 ) Campos Aucejo,Vicente
Valentin Pascual,Cesar (1 : 0 ) Monmeneu Chulia,Victor
Garcia Sancho,Josep (1/2 : 1/2 ) Balada Moreno,Jose Luis
Rocher Munoz,Jordi (0 : 1 ) Gonzalez Aguirre,Luis
Apolo Sanchez,Manuel (1/2 : 1/2 ) Ribera Perez,Miguel


Primer faré un breu resum de l'encontre, i després passàrem a veure les partides segons l'ordre en finalitzar.
A les 20:20 sols havien acabat 2 partides, l'última en finalitzar a les 21.15!!! Els locals férem front a un advers 1,5- 3,5 per igualar el matx i ser protagonistes els jugadors del tauler 8 que decidien el resultat final. Amb un final de dames i 3 peons (jugant amb increment) pactaren taules, amb el consentiment dels capitans, veient que la salut dels jugadors estava en perill(jjj)
La taula es menejava sola, el tauler 8 pareixia que media 2 metres per 2 metres,tot fruit de l'estat de nervis d'ambdós jugadors.
Encontre incert, nervis i pulsacions a més de l'aconsellable donaren com a resultat final un empat a 4 que ens deixa als dos equips amb 5 i 4 punts respectivament.

La primera partida a finalitzar va ser la meua front a Victor.

TAULER 5

Valentín Pascual, César  ( 1-0 ) Monmeneu Chulià, Víctor

 Començava l'encontre amb la ràpida victòria de César. Després d'analitzar un moviment de cavall per f5 i e7,César es quedava amb una posició còmoda. Tot seguit, va ser situar les peces correctes a l'atac del franc de rei de les negres, i després d'un alfil a c4 van abandonar per les amenaces definitives al seu enroc.

TAULER 3

Peña Riascos, Alexander  ( 0-1 )  Plaza Pardo, Daniel  

 Daniel optà per jugar una siciliana, on en un moment de la partida sacrificà la torre en a4! La posició no estava clara i Alex intenta jugar els peons a l'atac pel franc de rei.A poc a poc les negres començaren a harmonitzar les peces, arribant a igualar la qualitat perduda i anotant-se el punt amb la deixada de peça després de Dc1+.
TAULER 1

García, Jhoel  ( 0-1 )  García Mollà, Víctor M.

 Al meu paréixer, a l'apertura es quedava millor les blanques, m'agradava la posició (rei negre en f8,peces del franc de rei per desarrollar) De sobte, les negres juguen un Df6 i Jhoel decideix entregar qualitat, per finalment arribar a un final de torre i tres peces front torre i dos cavalls de Victor. Ja als apurs de Jhoel, les negres aconseguiren col·locar les peces i donar-li un bonic mate imparable.

TAULER 7

Rocher Muñoz, Jordi ( 0-1 )  González Aguirre, Luís

 A aquesta partida també em pareix que les blanques estaven amb iniciativa, atacant l'enroc negre amb una torre per h3. Tot va canviar quan les blanques decidiren sacrificar un cavall per f7?, que no dona el seu fruit. S'arribà a un final, Jordi ja amb peça de menys…

TAULER 6

García Sancho, Josep  taules  Balada Moreno,José Luís

 L'encontre es complicava amb un 1 a 3 en contra. En aquesta partida les blanques optaren per atacar el franc de rei i les negres per crear un peó passat pel de dama. L'últim sacrifici de les blanques va ser el de la torre per f7. Em va parèixer vore un mate en dos de les blanques,i donava el punt per perdut! Al final, José Luís va tindre que donar continu ficant el 1,5 a 3,5 al marcador.

TAULER 2

Kovacevic, Slodoban  (1-0 )  Barberà Estellès, Rosendo

  Les blanques jugaren una atípica posició a la siciliana, amb enroc llarg i peons per g4 i f5 a l'apertura. Les negres pogueren parar l'atac pel franc de rei i contrarestaren pel de dama i ja als apurs de temps aconseguiren el 2,5 3,5 gràcies a eixe atac.
TAULER 4

Adell Corts, Francisco ( 1-0 ) Campos Aucejo, Vicente

  Partida dura de Paco, les més de 60 jugades ho reflecteixen! S'arribà a un final de torre i cavall de les negres front torre i alfil de les blanques. Les blanques tenien un peó passat en la columna a, i les negres un peó en c6 i d5 bloquejant eixe alfil de g2 i el peó de c5. El cavall de Paco fou decisiu, després de menjar-se el peó de a, i canviar el cavall per l'alfil, arriben a un final de torres amb un peó passat esta vegada de les negres en c i dos peons per banda pel franc de rei que les negres guanyaren sense problemes.

TAULER 8

Apolo Sánchez, Manuel  taules  Ribera Pérez, Miguel

Havíem aconseguit la remontada i es veia reflectida al marcador amb eixe empat a 3,5.
Com deia abans, partida dramàtica es decideix el matx a l, últim tauler a un final de dames!!!
Les negres desaprofitaren un Df5 i jugar un final còmode amb 2 peons passats, fruit dels apurs i de l'estat de nervis d'ambdós jugadors!! Veia perillar la salut dels dos i vaig optar per comunicar-li a Manolo que anàvem 3,5 a 3,5. Supose que Victor, veient també que estava en joc la integritat física d'estes persones, digué que les agafara per no ser responsables d'alguna desgràcia (pulsacions a mil,la taula començà a menejar-se asoles, el tauler sel's va fer gran, el temps corria, el matx per resoldre, tots mirant, les mans pareixien de farina, tot tremolava….)

Gran matx, i un empat que em pareix just, i tal vegada et deixa la mel en la boca que podíem haver guanyat..El recien ascendido Benimodo con cuatro puntos y el subcampeón Ateneo con tres, se enfrentan mirando de reojo los puestos peligrosos con dos puntos en juego importantes para no complicarse.

4 comentarios:

  1. Cosas de genios, Kovacevic jugando con el chandal del Silla.

    ResponderEliminar
  2. Vicent la factura de la crònica on la passe?

    ResponderEliminar
  3. Per-ha tranqilitzar al meu capita(i amic!!) i ha peticio de la meua senyora,(que me vege com vaig aplegar a casa despres de la partida)este mati ma fet una analitica i vos comunique que de les taquicardies tot be!!,si acas un poc de colesterol....pero promet que si logrem la permanencia(cosa molt cara) menjare mes verduretes i no tanta" fritanga"....un salut!!

    ResponderEliminar

Con la tecnología de Blogger.