II Open Quart de Poblet, Campeón César Gimenez Menchón, (crónicas final por Javier Cortés, fotos, partidas), video del desempate

Ha finalitzat el torneig de Quart amb un resultat inesperat, i per dues vegades.

En primer lloc, el guanyador del torneig, sense cap dubte un gran torneig (ostras!! Si ha guanyat és normal, no?) però quan hi ha empat, s’espera que amb els desempats qui està per davant les altres rondes siga el guanyador i ell, estava per darrere dels altres dos implicats (no pintava molt bé això) i heu tenia molt difícil. Però es coneix que a l’hora de dinar, els ha apretat als seus contrincants anteriors, i li han donat 4,5 punts en el desempat (només ha perdut un rival, clar el de l’última ronda)
i en canvi, els altres dos jugadors que estaven per guanyar el torneig, només han aconseguit 2,5 punts dels seus rivals. Es podrà dir moltes coses dels sistemes de desempat, perquè tots han fet un bon torneig, i encara més, quan ningú dels implicats han jugat entre ells, però, personalment, quan el guanyador és el de pitjor ranking, m’alegre molt per ell.

D’una altra part, per poder saber qui ha quedat segon, s’ha tingut que jugar unes partides a ritme rellamp, perquè els tres desempats han donat un resultat d’igualtat total entre el segon i el tercer classificat, no sé si passa en altres tornejos, però ha sigut molt positiu poder gaudir d’unes “partidetes” amb ixa emoció (clar, no tant per ells).

No sé si hi haurà algú que puga posar queixa a l’organització, pense que hi haurà que ser molt rebuscat per poder trobar-la, perquè ha estat molt bé.

I per si algú no heu sabia, hi havia àrbrits al torneig, sí, hi havia dos, que és una bona mostra de com ha anat el funcionament del torneig, quan ningú s’entera de la presència d’ells, diu que el torneig funciona molt bé, i els jugadors es comporten molt bé.

Pel que respecta al verdader protagoniste del torneig (jo), no ha estat molt bé el primer cap de setmana, però he intentat arreglar-ho un poc desprès, encara que no molt bé, i espere que en un altre torneig puga fer una millor actuació.

Xé!!! I com no, una salutació al restaurant Gijon, que ens ha servit molt bé les dies de doble ronda. No puc parlar de l’altre lloc perquè no he anat a dinar, si algú pot dir-ho, m’agradaria saber-ho també.

http://chess-results.com/Tnr132322.aspx?lan=2

Partidas disponibles

Galeria de fotos

+ fotos


Sorprendente desenlace del Open de Quart en el que tras la última ronda se produce un triple empate entre los MF Álex Peña que venía liderando el torneo, MF Francisco Sánchez y César Gimenez.

El desempate da campeón a César gracias a que sus rivales en las primeras rondas han sacado muy buenas puntuaciones y así tras un gran torneo se impone por delante de todos los titulados.

Nota curiosa, el empate a todo en el segundo puesto, entre Peña y Sánchez, con lo que se ha desempatado a rápidas, con victoria del MF Paco Sánchez por 2-0, quedando así la clasificación con Paco Sánchez subcampeón y Alex Peña tercero.

Los efectos de la k40 nos deja algunas subidas guapas como Sergio Gimeno +119, Angel Lucas +95, Borja Torrijos +83


Tras la disputa de la sexta ronda, Alex Peña queda como líder en solitario al ganar al MF Aranda, mientras que Abel Carrascoso se impuso a Sergi Mingarro. Esta tarde última ronda.

Tablas en las cinco primeras mesas dejan el Open de Quart como estaba salvo para Abel Carrascoso que araña medio punto. Así pues todo queda para decidirse este sábado que se jugarán las dos últimas rondas.

Cuarta ronda

Pasamos el ecuador del torneo con dos jugadores en cabeza, Sergi Mingarro y MF Alexander Peña, es de suponer se enfrenten en la quinta si no tienen bye. Les siguen siete jugadores con 3.5, mientras que los dos principales cabezas de serie han perdido un punto entero.

El torneo se toma cinco días de descanso y el próximo finde se decide todo en en las tres últimas partidas. Los árbitros han puesto las nuevas K, con lo cual podemos ver los 94 puntos de subida de Sergio Gimeno de Vila-real, seguido por los mislatenses Bruno Palomo y Ángel Lucas.

Nos comentan que hasta el martes a las 22h se puede pedir bye y despues se publicará la quinta ronda.Tercera Ronda

Una altra ronda “matutina” i la penya està un poc més al que toca, no hi havia molta gent a qui li s’havia “pegat” els llensols aquest matí i per això, a l’hora de començar el torneig estaven casi tots presents.

 


En aquesta tercera ronda, ja es nota la preparació del torneig, on les partides han estat més disputades, perquè no han sigut moltes les partides que han finalitzat prompte, quan algú, mig dormint, es deixa alguna peça pel camí, encara que algú s’ha deixat més que una peça (i no vaig a assenyalar a ningú), però ja era cap el final de la partida i el ponent que fa fora del local de joc li ha pogut afectar un poc.

I per comentar una partida, la que pot ser considerada per tal honor, és la que ha produit la primera derrota d’un dels favorits a estar per dalt en el torneig, el número 2 del llistat inicial, encara que ixa partida pot estar baix sospita, home si jugues contra un rival del teu club sempre pot haver alguna coseta, però si damunt es tracta del “Presi”, uuffff!! Hi ha que jugar molt fi, que si no el pot apretar per un altre costat.

Com encara queden més rondes, ja hi ha prou de xarrar, finalitze aquesta breu crònica amb un “saludet” per Jairo, que ens ha deleitat amb la seua presència un ratet. Volia espectacle i ja li havia dit jo que esperara, que segur que jo faria alguna barbaritat, no sé si s’ha quedat a temps de vore la meua brillant jugada, però gràcies per vindre. De la quarta ronda no vaig a dir res, perquè, principalment, no vaig a estar jugant, a vore si algú s’anima.RONDA 1-2

Primer dia de torneig en Quart, i el personal té ganes de jugar tot el dia (no sóc jo un d’ixos, perquè desprès de dinar i la “calina” que fa, m’apetix un “becadeta”) en un local que està molt bé, tancats els dos locals, cristall perquè es puga vore de fora qui juga i fresquets allí dins, poc es pot demanar, encara que segur que hi ha algú que demanarà més.


En la primera ronda, comentar que les partides que han finalitzat prompte, diré que, han sigut perquè algú encara no estava despert del tot, i s’ha deixat pel camí alguna peça (entre els que estic jo, clar), però han sigut poques, la lluita ha sigut el més normal de les partides. Per si algú no sap de què va aquest joc, s’han menejat peces per part dels dos contrincants, alternativament, i encara que puga parèixer increíble, no s’han molestat molt a l’hora de jugar. A la fí, per saber com ha anat el transcórrer de les partides, hi ha que acudir a voreu perquè comentar el que ha passat en unes partides, i en altre no, sent que han sigut molt boniques de vore, no sembla molt correcte, i com tampoc les he vist totes, tampoc les puc comentar.

I la ronda de la vesprada, ja ha sigut una altra cosa, els jugadors estaven més posats a la feïna i les peces ja no desapareixen tan ràpid com pel matí. Com una xicoteta curiositat, el número 1 del llistat, no ha jugat cap partida on toca al primer tauler (per altres circumstàncies) i parèixer que li ha passat factura en la segona partida que ha fet taules.

Com encara queden més dies, acabaré aquesta xicoteta narració del torneig, deixe el desenvolupament de les partides per a gent més qualificada, i com convidat per ajedrezvalenciano, pense que una forma d’agrair aquesta invitació és fent una xicoteta crónica, unes fotos per vore els “caretos” que hi ha per allí, i convidar a qui no estiga participant a que s’arrime i puga gaudir d’unes bones partides d’escacs.

Demà més (espere).


http://chess-results.com/Tnr132322.aspx?lan=2

Partidas disponibles

Fotos cortesía de Javier Cortés: https://plus.google.com/photos/115560915887815768413/albums/6037847085717291217?authkey=CIesndfO7c-FOg


Twitter
Gracias a la fantástica iniciativa de Emilio Castillo, jugador del II Torneo Internacional de Ajedrez Quart de Poblet, bajo el hastag #OpenQuart la organización quiere motivar a que todos los jugadores y espectadores que lo deseen, publiquen sus fotos, comentarios, impresiones, críticas, etc usando Twitter con ese hastag. ¡Esperamos vuestros comentarios!
Hola a todos.

Por riesgo a que la sala donde se iba a disputar el II Torneo Internacional de Ajedrez Quart de Poblet pudiera generar problemas en el desarrollo del torneo, la organización, esta misma mañana, ha decidido cambiar de local. Se disputará en dos salas del Centro de Convivencia "El Casino", una en la planta 3, la sede habitual del CA Quart, donde se juegan las partidas del por equipos, y otra en el semisótano, en la sede de SAM La Unió.

Por quien jugara el año pasado, es exactamente igual, y serán las mismas dos salas las que se utilicen.

Rogamos disculpen las molestias, y agradecemos la comprensión. Creemos que la decisión va en favor de todos los jugadores del torneo, previniendo futuros problemas que, a día de hoy, es bastante probable que sucedieran. Adjuntamos fotografías de las dos salas de juego ya preparadas, a falta de ultimar detalles, para mayor confianza de nuestros jugadores.

El límite de inscritos se mantiene en 110, pudiendo ser incluso mayor. Actualmente hay 104 inscritos, por lo que se siguen aceptando inscripciones, no corriendo nadie el riesgo de quedarse sin jugar.

Un saludo. ¡Nos vemos en Quart!
La Organización."
Se ha modificado algún punto para adaptarlo mejor a las nuevas normativas fideBuenos días.

Desde el C.A. Quart, tenemos el gusto de mostrarles la información relacionada con el II Open Internacional de Ajedrez Quart de Poblet.

En nuestra primera edición, fue un IRT sub2300, y tras el notable éxito con la participación de 98 jugadores, hemos querido brindar la oportunidad de, manteniendo el precio a los participantes en la edición anterior (20€), que tengan la oportunidad de jugar contra rivales de mayor ELO FIDE, conocedores de que la principal motivación de nuestros participantes es jugar, y si es contra rivales más fuertes, mejor.
Si hubo jugadores de su club que no participaron el año pasado, no se preocupen: Tramitando inscripciones conjuntas de nuevos jugadores, podrán beneficiarse del mismo precio (grupos de al menos 5 jugadores, no necesariamente del mismo club).

A pesar de ser uno de los torneos más baratos de la Comunidad a partidas lentas y válido para ELO, con el apoyo en el patrocinio de la tienda de juegos Homoludicus Valencia (www.homoludicus-valencia.org/) y la tienda on-line de artículos de moto Motoamazing (www.motoamazing.com), todos los participantes podrán beneficiarse de descuentos en ambas tiendas, que de hacerlos efectivos, amortizan la cuota de inscripción, teniendo nuestros jugadores un beneficio considerable, por el mero hecho de participar. A esto hay que añadir los sorteos que se realizarán al acabar el torneo.

Al igual que el año anterior, el convenio establecido con el C.E. Montserrat, permite que la participación al clásico Open de Montserrat, que atraviesa su séptima edición y es válido para ELO Blitz, sea más compatible si cabe que en la edición anterior, ya que nuestro torneo finaliza el sábado 26 por la tarde, y el Open de Montserrat se disputa el día 27 por la tarde. En este punto, también tenemos el gusto de informarles que, gracias a la colaboración entre ambos clubes, se organizará una simultánea para 30 personas, el día 27 por la mañana, en Montserrat, que correrá a cargo del conocido GM Alexis Cabrera. Habrán plazas para los campeones subs del  II Open Internacional de Ajedrez Quart de Poblet, y en ese mismo torneo se sortearán 3 más entre los participantes sub2000 que lo deseen. No obstante, si desea participar, no dude en ponerse en contacto con cualquiera de los clubes organizadores. Desde aquí, animamos a todos a participar, también, en el Open de Montserrat y la simultánea.

Por último recordar que el torneo está incluido en el Circuito de la Comunidad Valenciana "Copa de Campeones".

Sin otro particular, nos despedimos, y esperamos poder verles en nuestro torneo. Les adjuntamos el cartel y las bases del torneo. Les esperamos, y ante cualquier posible duda, no lo piense: Contacte con nosotros a través de cualquier medio facilitado, y se la resolveremos gustosamente.

¡Hasta pronto!
La Organización


http://ajedrezvalenciano.blogspot.com.es/p/calendario-de-torneos.htmlBases II Torneo Internacional de Ajedrez Quart de Poblet by Ajeval


12 comentarios:

 1. Y para quien no jugara el año pasado, por favor, ¿cuál es la dirección del Centro de Convivencia "El Casino"?

  ResponderEliminar
 2. Buenas, soy el mismo anónimo de antes... ya he visto que hay un enlace a gmaps en chess-results....
  gracias de todos modos....

  ResponderEliminar
 3. En la clasificación poner por favor la variación ELO.
  Si fuera con las nuevas k mejor

  ResponderEliminar
 4. Gracias por vuestro comentario. Es un apunte que tenemos en cuenta en el equipo arbitral, y mañana estará modificado en el transcurso de la ronda 3.

  No obstante, y más con K altas, recordar que la variación de chess-results es orientativa, y puede variar (suele variar) sobre la oficial de la FIDE.

  ResponderEliminar
 5. Por favor poner la variacion ELO sólo es un click en la configuración de chess-results

  ResponderEliminar
 6. MUY diligente RAMÓN, estos anónimos...

  ResponderEliminar
 7. Este torneo está más abierto que el culo de un gay en el orgullo gay de Chueca...

  ResponderEliminar
 8. ENHORABUENA A CÉSAR, SÍ Q ESTABA ABIERTO SÍ, Y APRETAO!

  ResponderEliminar

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.

Con la tecnología de Blogger.