R.8 Carcaixent 2.5 - 5.5 Enric Valor

Crònica per Antoni Montalban


EL CE CARCAIXENT PERD (2½ - 5½) DAVANT L’ENRIC VALOR FIGUERAS PACHECO D’ALACANT

Amb esta derrota el CE Carcaixent perd pràcticament qualsevol opció d’ascens en benefici dels dos equips de la ciutat d’Alacant.
Alineació de l’1 al 9 per part de l’equip local i de l’1 al 12 per part de l’equip visitant.
Interessant i decisiu matx el disputat el dissabte 2 de març en els locals de la Penya Deportiva de Carcaixent per a les aspiracions de tots dos equips. L’encontre ha començat amb normalitat i ràpidament les partides han anat perfilant el que seria el matx sense que per això haja faltat emoció fins la resolució de les últimes partides.
La primera partida en finalitzar ha sigut en el 3º tauler on Gabriel Martínez (B-Carcaixent) ha caigut en una posició inferior d’alfil roïn front al cavall de José Clement (N-Enric Valor F.P.) que ha derivat en un final on el negre ha guanyat amb relativa facilitat posant el 0-1 en el marcador a favor de l’equip visitant.
A partir d’ací lluny de clarificar-se res el matx ha continuat complicat i amb un desenllaç incert, així en les dues primeres taules els respectius jugadors de blanques gaudien de bones posicions davant els seus respectius adversaris, en el 4º tauler José Delgado (B-Carcaixent) i Jose M. Sánchez Drenga (N-Enric Valor F.P.) protagonitzaven una emocionant partida amb mútues alternatives, en el 5º tauler el germá major de la nissaga Nicolás Zapata (B-Enric Valor F.P.) quedava amb avantatge material davant Benjamín Grau (N-Carcaixent), en el 6º tauler un altra partida també emocionant i molt lluitada tenia a José Torregrosa (B-Enric Valor F.P.) amb iniciativa a costa del sacrifici d’una qualitat davant Pablo Sampedro (N-Carcaixent) que havia de buscar refugi per al seu rei desenrocat sense que de moment li poguera traure profit a la qualitat d’avantatge i finalment en els taulers 7º i 8º els jugadors de negres havien plantejat sengles defenses Caro-Kann que seguiren camins diversos com vorem després.
La següent partida en finalitzar fou la del 4º tauler on finalment s’aplegà a un final amb tots els peons en el flanc de rei i Jose M. Sánchez Drenga entrà en una línia de torre + cavall front la dama de José Delgado per a formar una figura de mat... semblava que l’escac continu anava a salvar al rei negre de José Delgado però de sobte s’acaben els escacs i no hi ha forma d’evitar l’escac i mat, un bonic final per a una partida vibrant. Victòria per a Jose M. Sánchez Drenga i un altre punt que cau del costat de l’equip visitant. (0-2)
En el 7º i 8º taulers les Caro-Kanns tingueren desenllaços diferents. En el 7º Vicente Benavent (B-Carcaixent) optà per un esquema sòlid sense riscos i mantingué els seues peons en b2-c3-d4, es canviaren peces i en el final resultant, sembla que prèvia consulta amb el seu capità d’equip, Barbara Sánchez Drenga acceptà les taules. D’altra banda en el 8º tauler Luis M. Campos Gutiérrez (B-Enric Valor F.P.) optà per un esquema més ambiciós i avançà el seu peó a c4 i posteriorment a c5 la qual cosa restringí molt el joc de les negres i les deixà abocades a maniobrar amb dificultats fins i tot per la seua tercera fila, però a banda d’això el blanc no pogué traure cap avantatge concret i Raul Simón (N-Carcaixent) anà reagrupant les seues peces, aconseguí forçar simplificacions i començà a pressionar el peó blanc de d4 que finalment fou capturat i la posició derivà ràpidament en un final guanyador per a les negres. (1½ a ½ en el duel particular de les Caro-Kann a favor d’esta sólida defensa.)
Simultàniament en el 1º i 2º taulers els respectius jugadors de blanques miraven d’imposar el seu avantatge davant els intents de contrajoc dels seus respectius rivals. En el 1º tauler Antoni Montalbán (B-Carcaixent) tenia un còmode avantatge posicional front a Irene Nicolás (N-Enric Valor F.P.) que pràcticament no podia avançar més enllà de la seua tercera fila amb totes les peces en joc, mentre que Luis M. Campos Gambuti (B- Enric Valor F.P.) tenia una magnífica posició a canvi del sacrifici d’un peó i un prematur canvi de dames però amb els dos alfils dominant les dues grans diagonals davant Enrique Pedrós (N-Carcaixent) que havia d’intentar sostindre la seua posició amb el seu rei desenrocat, sense comunicació entre les torres, etc.
Els següents resultats es produiren simultàniament o amb un escàs marge de temps… victòria d’Antoni Montalbán (B-Carcaixent) que posava el marcador en un momentani 1½ - 2½ per a l’equip visitant, a continuació les victòries de Javier Nicolàs (N-Enric Valor F.P.) i Raul Simon (B-Carcaixent) mantenien l’avantatge de l’equip de la ciutat d’Alacant amb un 2½ - 3½ i finalment les victòries de José Torregrosa (B-Enric Valor F.P.) i Luis M. Campos (B- Enric Valor F.P.) posaren el definitiu 2½ - 5½ per a l’Enric Valor F.P.


CE CARCAIXENT 2½ - ENRIC VALOR F.P. 5½
Antoni Montalban Galvez (1 : 0 ) Irene Nicolás Zapata
Enrique Pedrós Viudes (0 : 1 ) Luis M. Campos Gambuti
Gabriel Martínez Peiro (0 : 1 ) José Clement Gómez
José Delgado González (0 : 1 ) Jose M. Sánchez Dengra
Benjamín Grau Serra (0 : 1 ) Javier Nicolás Zapata
Pablo Sampedro Barrios (0 : 1 ) Jose Torregrosa Molina
Vicente Benavent Espí (½ : ½ ) Barbara Sánchez Dengra
Raúl Simón Piera (1 : 0 ) Luis M. Campos Gutiérrez

Comparte en Google Plus

Acerca de Vicent

Colabora en AjedrezValenciano.com

0 comentarios :

Publicar un comentario