R.7 Sueca - Alberic, per Salvador MàñezL’Alberic és un equip amb qui tenim una certa rivalitat, no extrema, però sí permanent. En aquesta ocasió visitava L’Agricultura amb l’etiqueta de líder destacat. En l’opinió de qui açò escriu l’encontre no defraudà les expectatives de ningú, tant per l’interés de cada partida com pel abrupte desenllaç final. 

Suecans amb negres: llarga partida de Cebolla, cercant l’equilibri contra una cert avantatge d’espai de Martínez; taules. Llarg tràmit per Oltra i la Caro-Kann, com en l’anterior. Tanmateix Pérez aconseguí paulatinament imposar-se amb l’acció de l’alfil blanc en posició oberta. Albert plantejà una siciliana peculiar amb el rei al centre i les fintes laterals no van ser suficients per aturar les amenaces de Vanaclocha, qui rematà bé. A la taula 8 una partida de màxim bloqueig o, per més que es mirara, Espasa no podia aprofitar la paràlisi dels alfils blancs. Per ara 3-1 a favor dels visitants. 

Suecans en blanques: impecable Fos i el seu gambit escossés. Fatídic peregrinatge del rei negre. Taules entre De la Calle i Cogollos: quelcom semblant a un esquema Maroczy, amb més espai per a les blanques i precaució. Difícil trencar: taules. Taula 5: gran partida de Ramón! De les boniques de seguir: atac en columna torre-rei, transformat en un final guanyador per la deficient estructura negra de peons. Parcial: 3,5-3,5. Resta la partida Máñez-Sanchis. Final de cavall contra alfil. Sembla que cert  avantatge del blanc. Vista la classificació general, al Sueca no li val més que la victòria per exprimir alguna possibilitat d’ascens. Demana taules Sergi: rebutjades després de consulta. Máñez no aconsegueix progressar en mútua carència de temps i, fins i tot, cau en un zugzwang sobtat. Desfeta local per 3,5 a 4,5. 

INFORMA: Salvador Màñez
http://divulgascacs.blogspot.com.es/ 
Comparte en Google Plus

Acerca de Vicent

Colabora en AjedrezValenciano.com

0 comentarios :

Publicar un comentario